خودرو

خودروهای وارداتی ۴۵ دقیقه‌ای ترخیص می‌شوند

اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های ۱۳۹۴،۱۳۸۴،۱۳۷۴،۱۳۶۴،۱۳۵۴ از هر دهه انتخاب شده است.
در سال ۱۴۰۳، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.
دکتر احمد حجتی، معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل گمرک ایران در چهارمین اجلاس سالانه مسوولان گمرکی کشور اعلام کرد که در سال جاری اقدامات وسیعی در جهت کاهش و در برخی موارد حذف کامل تشریفات گمرکی در گمرکات کشور به مورد اجرا درمی‌آید و براساس آن دو کاناله کردن امور گمرکی مسافران در فرودگاه های مهرآباد و سایر فرودگاه های بین المللی کشور تعمیم می‌یابد به نحوی که مدت اجام تشریفات گمرکی مسافران در فرودگاه های بین‌المللی کشور به سه دقیقه کاهش یابد.
به علاوه ترخیص اتومبیل از گمرک مکانیزه می شود و مدت انجام تشریفات گمرکی اتومبیل به ۴۵ دقیقه می‌رسد و با تغییر در روش ارزیابی و توزیع امانات پستی و هدایا در تهران تا ۷.۵ کیلو از فروردین‌ماه جاری در منازل به صاحبان آنها تحویل می‌گردد.
همچنین با اجرای این اقدامات، برای تعیین ارزش کالا در جهت تامین منافع واردکنندگان ضوابط تازه اتخاذ می‌شود و ترخیص کالاهای یکنواخت بدون انجام تشریفات ارزیابی، براساس اظهار صاحب کالا صورت می‌گیرد و کالا در قبال اخذ ضمانت‌نامه بانکی با بهره ۶ درصد ترخیص خواهد شد.
افزایش ۲۳ میلیون نفری جمعیت ایران طی حدود یک قرن
رشد سالانه جمعیت در تهران نسبت به سایر شهرهای کشور کاهش یافته است و شهر اهواز با رشد سالانه ۵.۶ درصد جای تهران را گرفته است.
طی مدت ۹۲ سال حدود ۲۳ میلیون نفر بر جمعیت ایران افزوده شده است، در سالنامه آماری ۱۳۵۲ کشور، جمعیت ایران در سال ۱۲۶۰ حدود هفت میلیون و ۶۵۴ هزار نفر برآورد شده است و تا سال ۱۳۵۲ یعنی ظرف ۹۲ سال این جمعیت به ۳۱ میلیون و ۶۴۵ هزار نفر رسیده است که در این مدت افزایش برابر با ۲۳ میلیون و ۹۹۱ هزار نفر را نشان می‌دهد.
بیشترین افزایش جمعیت در ایران در فاصله سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۰ بوده است. در این فاصله پنج ساله چهار میلیون و ۲۳۱ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه شده است.
از ۳۱ میلیون و ۶۴۵ هزار نفر جمعیت کشور تا پایان سال ۱۳۵۲ بیشترین عده جمعیت در گروه‌های مختلف سنی را گروه کودکان تازه تولدیافته تا چهار ساله که عده‌شان پنج میلیون و ۵۸۳ هزار نفر است، تشکیل می دهند.
کمترین عده جممعیت نیز مربوط است به گروه سنی ۶۰ تا ۶۴ ساله ها که برابر با ۵۵۴ هزار نفر است.
جمعیت تهران بزرگ در پایان سال ۱۳۵۲ از مرز چهار میلیون نفر گذشته و جمعیت سایر شهرهای ایران که بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند به ترتیب عبارتند از: اصفهان ۶۰۵ هزار نفر، مشهد ۵۹۲ هزار نفر، تبریز ۵۱۰ هزار نفر، شیراز ۳۷۳ هزار نفر، آبادان ۳۱۲ هزار نفر، اهواز ۳۰۲ هزار نفر، کرمانشاه ۲۴۹ هزار نفر، رضاییه ۱۵۵ هزار نفر، همدان ۱۴۴ هزار نفر، یزد ۱۲۲ هزار نفر و قزوین ۱۰۷ هزار نفر.
ایران سالانه ۵۰ هزار تن پرتقال از مصر می‌خرد
دکتر مهدوی، وزیر بازرگانی در ملاقات‌هایی که با فتحی المتبولی، وزیر بازرگانی مصر در قاهره داشت مذاکراتی پیرامون توسعه روابط تجاری و افزایش حجم مبادلات بازرگانی با وی و سایر مقامات علی‌رتبه اقتصادی مصر انجام داد.
در مذاکرات مهدوی با المتبولی فروش سالی ۵۰ هزار تن پرتقال مصری به ایران مورد بررسی قرار گرفت و توافق‌هایی کلی شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا